Családi élet az okosotthonban

Hogyan segíthet az okosotthon a családi élet mindennapjaiban?

Tovább olvasok

Stresszes élet gyerekekkel - ez már csak a múlt


Szülőnek lenni az élet egyik legnagyobb örömforrása, amely természetesen óriási felelősségel is jár. Végigkísérni gyerekünket a születéstől az önálló felnőtté válásig egy életen át tartó kaland, amely során minden korszak a saját akadályait gördíti elénk. Jelenkorunkban már nem ugyanolyan nehézséget jelentenek az egyes kihívások, mint a régebbi korokban, hiszen a technológiai fejlődés során a fejlesztőmérnökök számos esetben pont a gyerekes családok életének megkönnyítésére fejlesztették ki az új eszközöket: gondoljunk csak arra, mennyivel könnyebb a textilpelenkákat és babakelengyét automata mosógépben mosni, mint teknőben, vagy mennyivel könnyíti meg életünket a gőzölős vasaló vagy akár csak a gyors reggelik koronázatlan királya, a puffasztott kukoricapehely.

Nyugodt, biztonságos otthon és kert

Akadálymentes otthon

Ápolás-könnyítő technológiák

Biztonságos csecsemőkor, nyugodt kismamák és kispapák


Tagadhatatlan, hogy egy újszülött megérkezése a családban az egyik legnagyobb változás, amit átélhetnek a szülők. Napi pár órás, megszakított alvás, etetés-pelenkázás körhinta másfél-két órás megszakításokkal és megannyi olyan dolog, amelyeken stresszelhetnek, szoronghatnak a szülők. Szerencsére, számos olyan okoseszköz áll rendelkezésünkre, amelyek mindössze egy mobiltelefont igényelnek, nem szükséges külön okosotthon-központ:

Viselhető pulzoximéter: számos szorongásra okot adó jelenség közül a legfélelmetesebb a szülők számára a hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál), amelyet a legjobban az újonnan elérhető, viselhető pulzoximéterek segítségével lehet enyhíteni. Számos formában elérhetők, kiscipőcske, zokni vagy akár egy teljesalakos rugdalózóba integrált pulzoximéterek érhetők el, amelyek saját mobiltelefonos applikációra küldik az adatokat és amennyiben a beállított küszöbérték alá esik az oxigénszint egyből riasztják a szülőket. Nincs szükség 10 percenként benézni a bölcsőbe, nyugodtan aludhatnak a szülők a rendelkezésre álló szűkös időben.

Okosbölcső:a megfelelő bölcső meghatározó lehet a gyermek első fél évében, nem véletlen, hogy a megfelelő technológia rendelkezésre állását követően egyből megjelentek ezek a termékek a piacon. Az okosbölcső képes az anyaméhben tapasztalt fizikai ingerek szimulációjára, képes a ringatózást ennek megfelelően vezérelni, képes arra, hogy alacsonyfrekvenciás hangokat adjon ki, amelyek segítségével átlagos egy-másfél órával hosszabb alvásidőt mutattak ki a vizsgálatok, külön kiemelve azt a tényt, hogy az okosbölcső képes adaptívan reagálni a csecsemő alvás-állapotára és alvási fázisaira a kiadott hangok, gőgicsélés alapján. Az okosbölcsők jelentős része lélegző pamutborítással bír, így a levegőáramlás is optimális szinten történik. Az okosbölcsők nagy része külön tréning-programokkal bír, amelyek segíthetik a babák hatékonyan átszoktatását a rácsos ágyba. Természetesen, az okosbölcső által begyűjtött adatok (alvásidő, ébrenlét) szintén elérhetők a szülők mobiltelefonján.

Digitális hőmérő:a digitális hőmérő nem egy újdonság, de az applikációval kombinált digitális hőmérő már egy teljesen új dimenzióba helyezi az eddig is elérhető gyors és hatékony hőmérést. Gondoljunk csak bele, mennyivel egyszerűbb a gyerekorvosnak is a teljes mért adatsort megmutatni, adott esetben óránkénti mérés esetén egy teljes napi görbével együtt, amely alapján a gyerekorvos is gyorsabban képes a helyes diagnózisra jutni és mi, szülők is megnyugodhatunk, ha azt látjuk, hogy hosszú idősoron sem növekedik tovább csecsemőnk láza.

Okosmérleg:szülőként a nap minden egyes etetésénél foglalkoztat minket a gondolat, hogy vajon elegendő anyatejet vagy tápszert adtunk, szorongásos rémképeinkben pedig éhező gyermeket vizionálunk. Az okosmérleg segítséget nyújt ennek a kérdésnek a megválaszolásában, minden egyes etetés és pelenkacsere előtt és után történő lemérést követően az okosmérleg képes megmutatni azt, hogy mennyit evett gyermekünk és a nemének, életkorának és fizikai méreteinek ez a mennyiség megfelelő volt vagy sem. Természetesen az adatok szintén elérhetők mobiltelefonunkon így a gyermekorvos és a védőnő részére is azonnal elérhető, pontos információkat tudunk adni.

Okosotthon családékonak

A korábban említettekhez hasonló forradalmi újdonságnak és valódi segítséget jelentő eszköznek gondoljuk az okosotthont és az okoskertet is, amely hatékonyan segítheti a szülőket és teremthet biztonságos környezetet az életünkben legfontosabbak számára. Ne felejtsük el, nincs nagyobb kincs egy boldog gyermeknél illetve a gyermekeiket biztonságban tudó, kipihent, nyugodt szülők által alkotott családnál. Az alábbiakban számos élethelyzeten keresztül mutatjuk be, mivel járulhat hozzá a gyermekes léthez az okosotthon.

Csecsemőgondozás egyszerűen, okoseszközzel


A fentiekben négy olyan eszközt mutattunk be, amelyekhez csak egy mobiltelefon kell kiegészítő eszközként, beszerzésük nem igényel különösen nagyobb pénzbeli befektetést, mégis, akár csak a napi 1 órányi plusz alvásidővel és az újdonsült szülői kétségeink, szorongásaink enyhítésével a többszörösét képes értékben nyújtani nekünk - az önfeledt, szeretetteljes együttlétet a legfontosabb első hónapokban. A következőkben láthatjuk, hogy az otthonunk okoseszközökkel történő felszerelése milyen módon tud segíteni azon a már sokszor igazolt mondáson, miszerint kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Hasznos funkciók jó áron

A bemutatott megoldások alacsony áron képesek otthonodból valódi okosotthont varázsolni, se a kalapácsot nem kell elővenned a malacperselyhez, sem a porszívót a takarításhoz.

Óvodások és önállóan közlekedő iskolások


Óvodás vagy iskoláskorú gyereket nevelő szülők számára hatalmas segítség lehet a megfelelően megválasztott és kialakított okosotthon-konfiguráció, amely számos szituációt könnyíthet meg mind a gyerek, mind a szülő számára. Az éjszakai önálló hálószoba-látogatóktól kezdve, az iskolából egyedül hazaérkező gyerekekig ez a korszak számos jól ismert kihívás elé állítja a szülőket:

Iskolából hazaérkezést követően a szülők az ajtóra helyezett nyitásérzékelő segítségével a saját okostelefonjukon futó applikáción keresztül megbizonyosodhatnak arról, hogy a bejárati ajtó rendben becsukásra került. A többi kültéri nyílászárón elhelyezett érzékelők segítségével pedig minden pillanatban képet kaphatunk arról, hogy gyerekeink biztonságban vannak a házban, nem maradt véletlenül nyitva egyetlen egy ajtó vagy ablak sem, hogy azon keresztül illetéktelen behatoló kerülhessen a házba.

Belső többszintes családi ház esetén kiváló balesetmegelőző funkciót tölthetnek be a lépcsők közelében elhelyezett mozgásérzékelők és az általuk leadott jellel vezérelhető okosizzók, amelyek kapcsolódva a ház okosotthon-központjára garantálhatják, hogy a legkisebb esti mászkáló is biztonságban van a fürdőszoba és a saját hálószobája közötti úton.

Nem kell többé az elhagyott-elveszett bejárati ajtó kulcsok problémájával és az ezzel járó gyakori zárcserékkel vesződni egy videós okoszár felhelyezése esetén. Gyermekeink arcképének rögzítése esetén az okoszárat vezérlő alkalmazás képes a gyerekek felismerésére és csak nekik nyitja ki az ajtót. Nincs többé a riadt telefonhívást követően kapkodás, hogy gyorsan hazaugorjunk beengedni a gyereket, soronkívül próbálunk szerezni egy lakatost a zárcserére - jellemzően sürgősségi felárral.

Önfeledt kerti játékhoz a nyári melegben elengedhetetlen lehet a kerti slaggal történő játék, amely során nem egyszer előfordul, hogy a gyerekek nyitva hagyják, eláztatva a teljes kertet és óriási vízszámlát hagyva a szülőkre. Az okos kerticsapokkal ennek vége, a programozható időkeret segítségével bármikor beállíthatunk egy időbeli korlátot, amikor mindenféleképpen előáll a víz. Természetesen, ha nem akarunk ünneprontók lenni, akkor amíg tart a játék visszakapcsolhatjuk - hiszen úgysem hagyjuk magunkra gyermekeinket a kertben

A fenti csak pár illusztratív példa, amely mentén elképzelhetjük, mennyivel könnyebbé is teheti az egyébként is hektikus, sok-sok apró feladattal és aggódnivalóval terhelt szülői életet a megfelelően kiválasztott és telepített okosotthon-konfiguráció - a fentiekben említett eszközök ráadásul kifejezetten olcsó eszközök, amelyekhez nincs szükség drasztikus átalakításokra az ingatlanon. A fenti példákban említett eszközök beszerzése egy átlagos családi ingatlannál jellemzően 100.000 Forint alatti költséget jelentenek, erre a következő linken érhető el egy bemutató anyag, konrét árakkal együtt.

Hogyan tovább?


Láthattuk, hogy a kisgyerekes szülői lét milyen kihívások elé állíthat minket, milyen esetekkel kell nap mint nap megbirkóznunk és mennyire hatékony segítséget jelenthetnek az okoseszközök illetve maga az okosotthon kialakítása. Az okosizzótól az okoskonnektorig minden eszközt a biztonságos gyermekkor szolgálatába állíthatunk, kihasználva azt, ami a legfőbb alapelvünk cégünknél: a technológiának mindig az embert kell szolgálnia. Ennek megfelelően számos családnak segítettünk már okoseszköz-konfigurációban, akár teljes okos-gyerekszoba kialakításában és berendezésében, így értékes tudásunkkal és tapasztalatunkkal segíthetünk bárkit, aki megkeres minket, hogy egy család bővülésekor vagy a gyerekek iskoláskorba lépésekor is biztos lehessen abban, hogy a legmodernebb eszközökkel támogatná családja jóllétét.

Miben tudunk segíteni?

Okoskert is érdekel?

Kattints ide és nézd meg, mi is az az okoskert.

Okosotthon/okoskert konzultáció

Meghallgatjuk elképzeléseidet

Megvalósítási mód javaslattétel

Technológia megtervezése, bemutatása

Kiviteli terv elkészítése

Versenyeztetés, ár-optimalizáció

Rezsiköltségek áttekintése

Beruházási lehetőségek összegyűjtése

Árajánlatok bekérése, kiértékelése

Javaslat a teljes projekt megvalósítására

Egyedi kertépítési szolgáltatások

Kertépítés munkák

Fűnyírás

Gyomirtás, öntözőrendszerek kiépítése

Egyedi munkáink teljes listája

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info [@] ashsk.hu e-mail címen.

Ismerd meg, hogy működünk, hogy dolgozunk


Kik vagyunk?

Technológiai cég vagyunk, IT-ben és műszaki területen tapasztalatot szerzett munkatársakkal, akik hisznek abban, hogy a modern technológia eszközeivel beláthatatlan lehetőségek nyílnak meg az otthon- és kerttervezés világában.

Mik az első lépések?

Az első lépés az igényfelmérés, tanácsadóink átbeszélik veled terveidet, hogy megismerhessék, milyen otthonban vagy kertben gondolkodsz.

Mi az a rezsi-optimalizáció?

Bemutatjuk, hogy új technológiai megoldásokkal milyen módon és mennyit tudsz spórolni a fűtés, elektromos és vízszámládon, mekkora beruházási költség mellett milyen megtérüléssel számolhatsz.

Nem vagyok tech-guru, biztos nekem való az okosotthon?

Ha az okostelefonodat és a Facebookot tudod kezelni, az ajánlott technológia megoldásokkal sem lesz probléma, legtöbbjük vezérlőfelülete nem bonyolultabb egy termosztátnál.

És kertre is működik?

Egyértelműen, okoskertedben legalább annyi örömödet leled majd, mint okosotthonodban - véleményünk szerint talán egy kicsit többet is.

Hol érhető el a szolgáltatás?

Szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén, online és személyes konzultációk keretein belül.