Mi is az az okoskert?

Az okoskert olyan kert, amely pontosan úgy viselkedik, ahogy az számodra a legkényelmesebb.

Tudj meg többet

Miért kell neked egy okoskert?


Napjaink rohanó világában ki ne vágyna arra, hogy hosszas előkészítés és felesleges erőfeszítések nélkül gyönyörködhessen kertjében, és élvezhesse annak minden előnyét? Az időigényes kertápolási és -fenntartási feladatok összehangolásában és automatizált működtetésében nyújt segítséget az egyéni igényekre szabható okoskert rendszer.

Talajszondás öntözés

Okos tápoldatozás

Meteorológiai állomások

Okoskert kiépítés

Automata öntözőrendszer, talajszondával megtámogatott kert? Szemirámisz is velünk dolgoztatott volna!

Egy okoskert számos területen javíthatja életminőségünket, mely nem csupán kényelmi szempontokat vesz figyelembe, de jelentős mértékben hozzájárulhat az otthonunk és kertünk fenntartási költségeinek csökkentéséhez is. Így például az alábbiakkal növelhetjük komfortérzetünket és megtakarításainkat egy intelligens és automatizált kert kialakításával:

  • Az automata öntözőrendszer segítségével nem csak az évszakot és az időjárási viszonyokat, de a kerti növények vízigényét is figyelembe véve optimalizálhatjuk az öntözést. Ezáltal a pázsit, dísz- és konyhakerti növények igényeire szabva, a számukra legmegfelelőbb növekedési ütemre koncentrálva ütemezhetjük a locsolást.
  • Az egyes kertfenntartási folyamatok - így például a fűnyírás és locsolás - optimális összehangolásával jelentős megtakarítást érhetünk el a felhasznált erőforrások (pl. az elektromos energia és a tiszta víz) terén is. Arról már nem is beszélve, hogy ezek az összehangoltan működő automata rendszerek észrevétlenül megkönnyítik számunkra a kerti munkát és időt spórolnak nekünk, melyet aztán az okoskert nyújtotta tökéletesebb eredmény mellett nagyobb örömmel tölthetünk el a ház körül, élvezve kertünk minden szépségét és kényelmét.
  • A terasz árnyékolására használhatunk elektromos napellenzőt, megkímélve magunkat a nehézkes kézi működtetéstől.
  • Minden különösebb erőfeszítés nélkül automatizálhatjuk a medence vezérlését (pl. szivattyú indítása, vízhőfok szabályozása), de ugyanígy integrálhatjuk a rendszerünkbe a garázsajtók és -kapuk automatikus nyitását és zárását is.
  • Végül az esti hangulatvilágítás és a kertben való biztonságos közlekedés megteremtése érdekében automata, mozgásérzékelő kerti világítást is kialakíthatunk, mellyel szintén hozzájárulunk a háztartás alacsonyabb fenntartási költségeinek megőrzéséhez.

Az okosotthonhoz hasonlóan, az okoskert rendszereket is egyetlen felületről, távolról érhetjük el és vezérelhetjük (mobil, táblagép, PC). A közös platformról kezelhető távvezérlés azonban csak egy része a teljes képnek, kertünk ugyanis attól válik igazán okossá, hogy igényeinket, szokásainkat és a környezeti, időjárási tényezőket mind-mind optimálisan összehangolva végzi el a kertápolási és -fenntartási teendőket. Például amennyiben az okoskert rendszerünkkel szinkronizált felhasználó naptárunkban esti kerti sütögetést tervezünk be, a rendszer nem indítja el a pázsit öntözését még akkor sem, ha az ágyások nedvességérzékelői szárazságot észlelnek. Ugyanígy, ha az időjárás előrejelzés esőt jelez, az öntözőberendezés szintén nem kapcsol be.

Kertünket felszerelhetjük egyéb intelligens kézi eszközökkel is (pl. motoros fűkaszák, sövényvágók, szegélynyírók stb.), melyek használat közben információt gyűjtenek saját állapotukról, és ki is értékelik azokat. Ez alapján pedig pontos kezelési iránymutatásokat és előrejelzéseket adhatnak felhasználójuknak, pl. a következő használat vagy karbantartás legmegfelelőbb időpontjáról.

Terasz árnyékolás

Okos világítás

Nincs kiszáradt gyep

Nincs túllocsolt ágyás

Kezdő Okoskert 100.000 Ft-ért!

Okosotthon/okoskert konzultáció

Meghallgatjuk elképzeléseidet

Megvalósítási mód javaslattétel

Technológia megtervezése, bemutatása

Kiviteli terv elkészítése

Versenyeztetés, ár-optimalizáció

Rezsiköltségek áttekintése

Beruházási lehetőségek összegyűjtése

Árajánlatok bekérése, kiértékelése

Javaslat a teljes projekt megvalósítására

Egyedi kertépítési szolgáltatások

Kertépítés munkák

Fűnyírás

Gyomirtás, öntözőrendszerek kiépítése

Egyedi munkáink teljes listája

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info [@] ashsk.hu e-mail címen.

Ismerd meg, hogy működünk, hogy dolgozunk


Kik vagyunk?

Technológiai cég vagyunk, IT-ben és műszaki területen tapasztalatot szerzett munkatársakkal, akik hisznek abban, hogy a modern technológia eszközeivel beláthatatlan lehetőségek nyílnak meg az otthon- és kerttervezés világában.

Mik az első lépések?

Az első lépés az igényfelmérés, tanácsadóink átbeszélik veled terveidet, hogy megismerhessék, milyen otthonban vagy kertben gondolkodsz.

Mi az a rezsi-optimalizáció?

Bemutatjuk, hogy új technológiai megoldásokkal milyen módon és mennyit tudsz spórolni a fűtés, elektromos és vízszámládon, mekkora beruházási költség mellett milyen megtérüléssel számolhatsz.

Nem vagyok tech-guru, biztos nekem való az okosotthon?

Ha az okostelefonodat és a Facebookot tudod kezelni, az ajánlott technológia megoldásokkal sem lesz probléma, legtöbbjük vezérlőfelülete nem bonyolultabb egy termosztátnál.

És kertre is működik?

Egyértelműen, okoskertedben legalább annyi örömödet leled majd, mint okosotthonodban - véleményünk szerint talán egy kicsit többet is.

Hol érhető el a szolgáltatás?

Szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén, online és személyes konzultációk keretein belül.