Mi is az az okosotthon?

Az okosotthon olyan otthon, ahonnan soha többet nem akarsz elmenni.

Tudj meg többet

Miért kell neked egy okosotthon?


Manapság egyre gyakrabban találkozunk az okosotthon avagy smarthome, illetve intelligens otthon kifejezésekkel, így sokakban felmerülhet a kérdés: mit is takarnak ezek a fogalmak pontosan? Leegyszerűsítve, egy otthon akkor válik okossá, ha az épületgépészeti, -vezérlési megoldásait egy központi rendszer automatizáltan összehangolja, ezáltal biztosítva az egyes berendezések közötti kommunikációt és szinkronizációt. Az eszközök mindeközben egyetlen felületről érhetők el és távolról vezérelhetők (mobil, táblagép, PC). Az alapértelmezett beállítások testreszabása mellett az okosotthonunk megismeri és megtanulja egyéni igényeinket, közben pedig az eszközeink működését is monitorozza és felügyeli, ezáltal is megteremtve annak a lehetőségét, hogy egy esetlegesen felmerülő problémára azonnali megoldást kínálhasson.

Vezérelhető világítás

Nincs több didergés

Okos árnyékolás

Okosotthon konzultáció

Segítünk kialakítani álmaid okosotthonát, ahol minden beépített elem azt teszi, amit csak akarsz.

Bár az okosotthon koncepció az elmúlt években vált központi és nagy érdeklődésre számot tevő témává, alapjai már a 2000-es évek elején megjelentek. Akkoriban azonban a hétköznapi háztartások, lakások és családi házak számára mindez még kevésbé lehetett fókuszban, köszönhetően az eltérő piaci szegmentációnak és ebből fakadóan jelentősen magasabb árszínvonalnak. Napjainkban ezen rendszerek és gépészeti megoldások központi összehangolása és távvezérlése már jóval megfizethetőbbé és szélesebb piaci rétegek számára is elérhetővé vált. Mindez pedig nem csupán magasabb szintű kényelmet kínál az egyéni háztartások számára, de jóval gazdaságosabb és hatékonyabb megoldásokhoz is hozzásegítheti a családot, így például mielőtt elmegyünk otthonról, mindössze egy kapcsolóval lekapcsolhatjuk az összes villanyunkat, valamint szabályozhatjuk azok színhőmérsékletét és fényerejét is, így alkalmazkodva az aktuális napszakhoz, külső fényviszonyokhoz, valamint hangulatunkhoz. Okostelefonról vezérelve nyithatjuk, zárhatjuk és ellenőrizhetjük a garázskaput, továbbá berendezéseink beállításait okostelefonunkról távolról bármikor módosíthatjuk. Így ha egy váratlanul jött program miatt később érnénk haza, a szokásos rendszerindításokat (pl. hűtés, fűtés, világítás) egyszerűen és gyorsan az új időbeosztásunkhoz igazíthatjuk.

Azáltal, hogy a házunk, lakásunk berendezései emberi beavatkozás nélkül, automatikusan működnek, egyéni igényeinkre optimalizáltan önállóan végzik a dolgukat. Mindez többek között azt is jelenti, hogy nem kell többé aggódnunk, hogy a fixen egy adott napszakra vagy időpontra beprogramozott kerti öntözőrendszerünk eső esetén is bekapcsol, de abban is bízhatunk, hogy okosotthon rendszerünk jelzi, amennyiben viharos szél vagy csapadék esetén nyitott tetőablakot érzékel. Ugyanígy számíthatunk például arra is, hogy tartós napsütés esetén módosít a zsaluk állásszögén a klíma használata helyett, illetve az alkonyat követésének hatására kapcsolja be a kerti világítást egy állandó időpont helyett.

Otthonunk fenntartási költségeire szintén pozitív hatással van, hogy automatikusan vagy távolról vezérelve jelentős mennyiségű elektromos áramot spórolhatunk meg, például lehetőségünk van annak alkalmazására is, hogy smarthome rendszerünk lekapcsolja a nem használt fogyasztóberendezéseket és égve hagyott kapcsolókat. Amennyiben az otthonunk alternatív energiafelhasználásra épül - mint pl. napelem, hőszivattyú - különösen szükséges és hasznos az intelligens és automatikus felügyelet és vezérlés.

Azonban a fény- és elektromos energia megtakarításnál is látványosabb eredményeket érhetünk el a fűtés-hűtés rendszerünk optimalizálásának terén. Már önmagában a hagyományos cirkófűtés esetén is jelentős összegeket spórolhatunk, amennyiben helyiségenkénti fűtésszabályozásra váltunk, arról már nem is beszélve, hogy pénztárcánk terhelésének csökkentése mellett komfortérzetünk is nagyban növekszik, ha nem kell egész nap feleslegesen fűtenünk, hiszen elég hazaindulás előtt távolról elindítani a kívánt helyiségek fűtését, hogy mire hazaérkezünk, már kellemes hőmérséklet fogadjon.

Terasz árnyékolás

Okos világítás

Távoli vezérlés

Fokozott biztonság

Kezdő Okosotthon 75.000 Ft-ért!

Okosotthon/okoskert konzultáció

Meghallgatjuk elképzeléseidet

Megvalósítási mód javaslattétel

Technológia megtervezése, bemutatása

Kiviteli terv elkészítése

Versenyeztetés, ár-optimalizáció

Rezsiköltségek áttekintése

Beruházási lehetőségek összegyűjtése

Árajánlatok bekérése, kiértékelése

Javaslat a teljes projekt megvalósítására

Egyedi kertépítési szolgáltatások

Kertépítés munkák

Fűnyírás

Gyomirtás, öntözőrendszerek kiépítése

Egyedi munkáink teljes listája

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info [@] ashsk.hu e-mail címen.

Ismerd meg, hogy működünk, hogy dolgozunk


Kik vagyunk?

Technológiai cég vagyunk, IT-ben és műszaki területen tapasztalatot szerzett munkatársakkal, akik hisznek abban, hogy a modern technológia eszközeivel beláthatatlan lehetőségek nyílnak meg az otthon- és kerttervezés világában.

Mik az első lépések?

Az első lépés az igényfelmérés, tanácsadóink átbeszélik veled terveidet, hogy megismerhessék, milyen otthonban vagy kertben gondolkodsz.

Mi az a rezsi-optimalizáció?

Bemutatjuk, hogy új technológiai megoldásokkal milyen módon és mennyit tudsz spórolni a fűtés, elektromos és vízszámládon, mekkora beruházási költség mellett milyen megtérüléssel számolhatsz.

Nem vagyok tech-guru, biztos nekem való az okosotthon?

Ha az okostelefonodat és a Facebookot tudod kezelni, az ajánlott technológia megoldásokkal sem lesz probléma, legtöbbjük vezérlőfelülete nem bonyolultabb egy termosztátnál.

És kertre is működik?

Egyértelműen, okoskertedben legalább annyi örömödet leled majd, mint okosotthonodban - véleményünk szerint talán egy kicsit többet is.

Hol érhető el a szolgáltatás?

Szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén, online és személyes konzultációk keretein belül.