Okosotthon fúrás-faragás nélkül

Kezdő okosotthon megoldások, 75.000 Ft-ért, akár albérletben is

Tovább olvasok

Hogyan tudom megismerni az okosotthonok által biztosított lehetőségeket?


Végeztél a felújítással vagy nincs lehetőséged a bérlakásban fúrni-faragni, mégis szeretnél okosotthont? Semmi sincs veszve és még különösen mélyen sem kell a zsebedbe nyúlnod. Egy okosotthon vagy egy okoskert kialakítását bármikor elkezdheted, az utólagos kialakításnak számos előnye van az előre eltervezettel szemben:

Amilyen könnyen kialakítható, olyan gyorsan el is tüntethető

Moduláris kialakítású

Betekintést biztosít az okosotthonok világába

Nézzük meg részletesebben, mit is jelentenek a fentiek.

1. Amilyen könnyen kialakítható, olyan gyorsan el is tüntethető: ha nem nem nyerte el tetszésedet, esetleg nem használod ki a lehetőségeket (véleményünk szerint ehhez csak egy kis segítségre lesz szükséged és minden helyrerázódik) vagy egyszerűen csak költözöl a bérelt lakásból, akkor probléma nélkül szüntetheted meg a teljes rendszert.

2. Moduláris kialakítású: a lentebb bemutatott termékek és megoldások moduláris felépítéssel bírnak, építőkockaként nyugodtan lehet egymásra pakolni őket, ha nem tetszik valamelyik elem, akkor egyszerűen elhagyható a kiépítésből.

3. Betekintést biztosít az okosotthonok világába: Az előző két pontból következik, hogy semmilyen visszavonhatatlan elköteleződés nélkül is megnézheted, miben tudja az életedet kényelmesebbé, jobbá tenni az okosotthon.

Okosotthon konzultáció

Ne aggódj, mi segítünk a kialakítás minden lépésében, a tervezéstől a kivitelezésig egészen a végső beállításokig.

Egyszerű, de nagyszerű

Három olyan egyszerű eszközt ajánlunk a figyelmedbe, amelyekkel gyerekjáték lesz az otthonod okossá tétele - segítünk márkák és ökoszisztémák tucatjai közül megtalálni azt, ami számodra a legmegfelelőbb.

Hogyan vágjunk bele?


Az alábbiakban három okos elemet mutatunk be, amelyeket különösebb megerőltetés nélkül felszerelhetünk otthonunkba. Az alábbi eszközök könnyedén képesek adatokkal ellátni az okosotthon vezérlőközpontuknkat (amely lehet az okostévénktől kezdve bármilyen mobileszköz) illetve a vezérlőközponton keresztül kiadott utasítások alapján működni:

1. Okos izzó: normál izzófoglalatba csavarható izzó, amelyet a vezérlőközpontról tudunk vezérelni, amely során nem csak a ki-bekapcsolást tudjuk állítani, hanem képesek hangulatvilágítás vagy eseményeket jelző világítást is megvalósítani.

2. Okos konnektor: konnektorba dugható okos kapcsoló, amelyet mobileszközről vagy bármilyen okosotthon központról irányíthatunk, le- illetve felkapcsolhatunk.

3. Okos nyitásérzékelő: ajtóra vagy ablakra felhelyezhető nyitásérzékelő, amely nyitva/zárva állapotokról küld értesítést az okosotthon központnak.

A fenti eszközök üzembehelyezése kevesebb időt igényel, mint ezen tájékoztató végigolvasása: az okosizzókat egyszerűen csavarjuk be a foglalatba, az okos kapcsolókat egyszerűen dugjuk be a konnektorba, a nyitásérzékelők mindkét elemét pedig helyezzük el az ablaknál/ajtónál. A vezérlőközponttal történő összekötést pedig a megvásárolt gyártó által ajánlott módon tudjuk megtenni. Innentől kezdve van egy kezdő okosotthonunk, nézzük is meg, hogy mit tudunk megvalósítani a fenti eszközökkel.

Miben segíthet nekünk a fenti rendszer?


Tagadhatatlan, hogy mindössze három különböző elemet tartalmaz a rendszerünk (az elérhető több tucattal szemben), azonban így is számos olyan dolgot tudunk megvalósítani, amelyek könnyebbé, biztonságosabbá, ezzel pedig nyugodtabbá tehetik az életünket:

  • A bejárati ajtóra elhelyezett nyitásérzékelő segítségével értesítést kaphatunk, ha a gyerek hazaér az iskolából, és biztosak lehetünk abban is, hogy becsukta maga mögött a bejárati ajtót.
  • Nyugodt nyaralást biztosíthatunk magunknak a távolról, ütemezetten felkapcsolt lámpákkal és zajkeltő eszközökkel, amelyek segítségével külső szemlélőben azt a képzetet alakíthatjuk ki, hogy a házban laknak, így nem tűnhet könnyű betörési célpontnak.
  • Erkélyajtó vagy ablak nyitásakor az okos konnektorba csatlakoztatott légfrissítő vagy fertőtlenítő kikapcsolásra kerül, így szintén energiát spórolhatunk. A nyitásérzékelő segítségével bármikor kialakíthatunk automatikus megvilágítási lehetőségeket - nincs többé sötét padlásfeljáró.
  • Ütemezett világítás vagy hangulatvilágítás beállítás az okosizzók segítségével: könnyedén beállíthatunk a gyerekszobában állandó megnyugtató világítást akár ütemezetten is vagy a reggeli ébredést immáron nem csak a kávéval tehetjük hangulatosabbá, hanem az ébresztőórát követő adaptív világítás is segít, hogy jól induljon a nap.

A fentiek pusztán ízelítőt jelentenek a lehetséges kombinációkból, de úgy gondoljuk, könnyebbé tettük annak elképzelését, mit is lehet pusztán három különböző típusú eszköz segítségével elérni - függetlenül attól, hogy egy kétszobás lakásról vagy egy földszint és padlásteres házról

Hasznos funkciók jó áron

A bemutatott megoldások alacsony áron képesek otthonodból valódi okosotthont varázsolni, se a kalapácsot nem kell elővenned a malacperselyhez, sem a porszívót a takarításhoz.

Mennyibe kerül?


A fenti konfiguráció kialakításához nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, 4-5 ezer forintért már kaphatunk egy okosizzót, az okos kapcsolókhoz szintén hasonló áron juthatunk, az egyedüli drágább beruházás a nyitáskérzékelő, technológiafüggően 10-15 ezer forint környékén tudjuk beszerezni. Egy erkélyes, két hálószobás lakást ennek megfelelően az alábbiak szerint tudunk okossá varázsolni:

Bejárati ajtóra és erkélyajtóra nyitásérzékelő: 30.000 Forint

Mindegyik hálószobába egy okos konnektor: összesen 15.000 Forint

Hálószobákba egy-egy okosizzó, valamint az előszobába egy és a nappaliba kettő a megfelelő hangulat megteremtéséhez: 25.000 Forint

Összesen 70.000 forintból, a meglévő mobiltelefonunkra (mindegy, hogy Android vagy iPhone) építve képesek lehetünk a cikkben bemutatott okos-funkciókat kialakítani bármiféle fúrás, faragás vagy visszafordíthatatlan átalakítás nélkül.

Hogyan tovább?


A fentiek csak a kezdetet jelentik, az ismertetett lehetőségeken kívül még számos más lehetőségünk van, amelyeket részletesen is bemutatunk a honlapunkon, pontos megvalósításért, felmérésért és a kiépítés kapcsán felmerülő kérdéseid megválaszolásáért pedig keress minket elérhetőségeinken. Segítünk elindulni azon az úton, amely végén ott vár a modern okosotthonod.

Miben tudunk segíteni?

Okoskert is érdekel?

Kattints ide és nézd meg, mi is az az okoskert.

Okosotthon/okoskert konzultáció

Meghallgatjuk elképzeléseidet

Megvalósítási mód javaslattétel

Technológia megtervezése, bemutatása

Kiviteli terv elkészítése

Versenyeztetés, ár-optimalizáció

Rezsiköltségek áttekintése

Beruházási lehetőségek összegyűjtése

Árajánlatok bekérése, kiértékelése

Javaslat a teljes projekt megvalósítására

Egyedi kertépítési szolgáltatások

Kertépítés munkák

Fűnyírás

Gyomirtás, öntözőrendszerek kiépítése

Egyedi munkáink teljes listája

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info [@] ashsk.hu e-mail címen.

Ismerd meg, hogy működünk, hogy dolgozunk


Kik vagyunk?

Technológiai cég vagyunk, IT-ben és műszaki területen tapasztalatot szerzett munkatársakkal, akik hisznek abban, hogy a modern technológia eszközeivel beláthatatlan lehetőségek nyílnak meg az otthon- és kerttervezés világában.

Mik az első lépések?

Az első lépés az igényfelmérés, tanácsadóink átbeszélik veled terveidet, hogy megismerhessék, milyen otthonban vagy kertben gondolkodsz.

Mi az a rezsi-optimalizáció?

Bemutatjuk, hogy új technológiai megoldásokkal milyen módon és mennyit tudsz spórolni a fűtés, elektromos és vízszámládon, mekkora beruházási költség mellett milyen megtérüléssel számolhatsz.

Nem vagyok tech-guru, biztos nekem való az okosotthon?

Ha az okostelefonodat és a Facebookot tudod kezelni, az ajánlott technológia megoldásokkal sem lesz probléma, legtöbbjük vezérlőfelülete nem bonyolultabb egy termosztátnál.

És kertre is működik?

Egyértelműen, okoskertedben legalább annyi örömödet leled majd, mint okosotthonodban - véleményünk szerint talán egy kicsit többet is.

Hol érhető el a szolgáltatás?

Szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén, online és személyes konzultációk keretein belül.